Valgamaa Ühistranspordikeskus

Teated

Ühiskaardi vajalikkusest

Ühiskaart on olnud kohustuslik ja peab olema olemas kõigil inimestel, kes seni on kasutanud ühistransporti. Tasuline piletiteenus hakkab kehtima alates 22.01.2024 ja selleks tuleks olemasolev ühiskaart isikustada.

Ühiskaardi isikustamine saab toimuda interneti vahendusel pilet.ee keskkonnas. Selleks on vaja keskkonnas sisestada ühiskaardi number, isikukood ja ID kaardi number. Bussijuhi juures seda teha ei saa. Protseduur nõuab erinevaid dokumente, kontrollimist ja vastuse saamist kinnitusel, seega aeganõudev ja ei ole mõistlik kogu teenindust selleks peatada, sest buss peab liikuma ka liini ulatuses graafikus. Teenus on hõlpsalt tehtav interneti keskkonnas.

Piletimüügi veebikeskkond Valgamaa inimestele keskkonnas pilet.ee tekib eeldatavalt jaanuari keskel ja seal on sõitjal võimalik teha järgnevaid toiminguid:

1. laadida Ühiskaardile raha;

2. isikustada Ühiskaarti;

3. sulgeda oma isikustatud Ühiskaarti;

4. saada informatsiooni Ühiskaardi kasutamise kohta;

5. saada informatsiooni oma Ühiskaardi rahalise jäägi kohta;

6. kasutada rahaliste tehingute eest tasumisel Eesti pankade pangalinke;

7. soetada sõidupileteid/perioodipileteid Ühiskaardile

 

Kaardile raha laadida saab ka bussijuhi juures, aga jällegi on seda mõistlik teha enne pilet.ee keskkonnas interneti teel, mis mugav, kiire ja ei takista teistel liigelda.

Bussis on ühiskaardiga makstes pilet 1.50 ja sularaha eest 2.00 eurot. Sama on teenuse maksumus ka nn. kaardile raha laadimisel ja pileti ostmisel, see tähendab 2.00 eurot.